Miksi lastenkirja?ystavyys_kansi.jpg

Moni on ihmetellyt, miksi lastenkirja? Joku mieltää minut kasvatus-oppaitten tekijäksi, joku toinen seksuaalikasvattajaksi.  Itse asiassa ensimmäinen kirjani oli vauvojen ensikirja, Syliseikkailu 1999 joka oli Äitiyspakkauksessa vuosina 2000 ja 2001. Siitä seurasi kokonainen vauvakirjasto! Ja pian perään (2001) ilmestyi nuorille miehille suunnattu Legopalikoista leopardikalsareihin, joka uudistettiin ja on nyt (2011) vihdoin on käännetty viroksi. Nuorille suunnattu Hei Beibi, mä oon tulta (2005) on sekin jo uudistettu ja käännetty viroksi.

Aloitin siis vauvojen ja nuorten kirjoista. Toisaalta kun tahdon parantaa lasten ja nuorten elämänhallintaa ja hyvinvointia, niin olen oppinut, että paras tapa on vaikuttaa heidän vanhempiinsa. Näin ollen olen kirjoittanut kasvatusoppaita: seksuaalisuudesta, itsetunnosta ja aggressiosta.

Erityisesti minua kiehtoo tunnekasvatus, Seksuaalisuuden portaat ja Aggression portaat ovat tunnekasvatusmalleja. Mielestäni tällä saralla on meillä suomalaisilla vielä varsin paljon petrattavaa. Tunteiden kanssa pärjääminen liittyy vahvasti itsetuntoon ja elämänhallinnan kokemukseen.

Myös ystävyyssuhteet ja sosiaaliset taidot edistävät hyvinvointia. Ystävänä olemisen harjoittelu on tärkeää! On hyvä oppia tunnistamaan, kuka on todellinen ystävä ja noudattaa ystävyyden sääntöjä. Tämä on oleellista punnita myös seurustelu- ja rakkaussuhteessa.

Tästä syystä lasten kirjan tekeminen ystävyydestä on luonteva jatko kirjalliselle uralleni. Mielestäni onnistuimme erinomaisesti Helena Häkkisen kanssa tässä kirjassa. Myös esilukijoina toimineet lapset ovat tykänneet kovasti ja auttaneet meitä. Nyt kirja on teidän arvioitavananne, arvon lukijat, joten olkaapa hyvät!