Luentopalautteita

12.11.2013 Lappeenranta-salissa oli 400 vanhempaa kuuntelemassa aikuistuvan nuoren tukemisesta. Palaute löytyy täältä.

 

26.10.2013 Kauhajoella oli n. 200 varhaiskasvatuksen ja päivähoidon ammattilaista kuuntelemassa koko päivän aiheesta Lapsen sisu, tahto ja haastavat tunteet - miten autan aggression portailla. Palaute tässä.

 

17.9.2013 Lahdessa pidin kaksi luentoa Mielen hyvinvoinnin lautasmalli Ristin kirkossa. Paikalla oli yhteensä tuhat kuulijaa. Tarmo Virtasen blogi on täällä. Sähköpostiin tuli tämä palaute:

"Hei Raisa! Kiitos Lahden Ristinkirkossa pitämästäsi luennosta! Esimerkkisi äidistä ja murkkuikäisestä tyttärestä, jotka päivän nokittelun jälkeen illalla molemmat ovat surkeina osui ja upposi ja tarjoamasi avain ongelman ratkaisuun tuntui taivaalliselta. Validointi- kiitos että kerroit siitä. Itsekin ammattilaisena olen kovasti kipuillut ja mollannut itseäni kun en pärjää paremmin sen teinityttäreni kanssa... Ihana rauha tuntui laskeutuvan mieleeni, kun tajusin että jotain on tehtävissä. Ja että se meidän koko ajan haluava esiteini ei ole aivan kelvoton, vaan oikealla polulla vahvasti! Uusilla tiedoilla varustettuina palasin kotiin, valmiina seisomaan rauhallisena kalliona, vaikka vastassa olisi ollut mikä sotatila. Jotensakin kummasti olotila kotona oli aivan ihmeen rauhallinen ja kaikki neljä lapsukaista suorastaan pyrki halietäisyydelle. Tuntui kyllä hyvältä siinä sohvannurkassa ollessa. On se validointi välillä niin vaikeaa ja täytyy ihan miettiä, että mitä mä tähän nyt sanon! Mutta täytyy sanoa, että meillä on ollut ihanan rauhallinen viikko. IHMEELLISTÄ! Meidän murkkukin on oikein tullut hakeaman haleja, suloista! Ihanaa- kuten samoin luentosi muutti maailmaani! Ja toivottavasti lapsienikin.... Teet arvokasta ja hyvää työtä ja luentosi oli vahva kokemus minulle! Kiitos sinulle!! KL"

 

Yksittäinen palaute Häeenlinnassa 20.11.2012 pitämästäni luennosta Hyvän mielenterveyden lautasmalli.

 

Palaute Parisuhdepäiviltä 29.10.2012 Helsingissä aiheena Sitoutuminen perheessä.

 

Palautteet Espoon kaupungin ammattilaisille suunnatusta luennosta 12.10.2012 Espoon Sello-salissa jossa oli 400 kuulijaa ja aiheena Hyvän mielenterveyden lautasmalli.

 

Palautteet 3.10.2012 Kouvolan Kaupunginkirjastossa pitämästäni Miten tuen lapsen ja nuoren itsetuntoa -luennosta.

 

Palaute Vimpelistä 20.8.12: 

Hei Raisa! Kiitos hyvästä luennostasi Vimpelin vanhemmille. Luento oli antoisa ja innosti vanhempia oikealla tavalla ryhmätöhin. Tuli avointa keskustelua. Osaat esiintyä ja esittää asiasi loistavasti! Kiitoksia ja hyvää jatkoa, Yhteistyöterveisin,  Riikka Jaatinen

Hämeenkyrössä 15.5.2012 Aggression portaat koulutus ensin ammattilaisille, sitten laajalle yleisölle.

 

Seksologian teemapäivä lääketieteen opiskelijoille 20.3.2012, luento Seksuaalisuuden ja aggression portaat. Palautteet, joissa nimeni mainittiin: * Luennoitsijat olivat hyviä! Erityisesti Cacciatore. * Kaikki luennoitsijat aivan ihania! Erityisesti R. Cacciatoren tapa luennoida yhdessä erinomaisen esityksen kanssa jäivät mieleen ainutlaatuisina. * Onhan tuo Raisa Cacciatore aivan ihana. Hän olisi voinut luennoida pidempään. * Lapsipsykiatri Cacciatoren luento oli ihan mahtava. * Nuorten seksuaalinen kaltoinkohtelu ja Cacciatoren luento käsittelivät paljon samoja asioita. * R. Cacciatoren osuus voisi olla pitempi. * Raisa Cacciatoren luento oli mainio. Ihanaa tunteiden ja itsemääräämisoikeuden ylistystä. * Raisa Cacciatoren luento oli loistava, olisi voinut kestää kauemminkin!

 

16.3.2012 Kokkola, Keski-Pohjanmaan kesäyliopisto, luento Erilaisuus, itsetunto ja pojat.

 

 13.3.12 Jyväskylästä sähkpostiin seuraavana päivänä järjestäjä-taholta saamani viesti: "Palautteissa 100%sti KIITETTIIN hänen luento-osuuttaan: lähes kaikissa papereissa tämä oli erikseen mainittu – voimauttava, innostava, häntä olisi kuunnellut pidempään jne. kehukehuja ei siis säästelty!" 

 

Tosi tarkka ja hyvä palaute Aggression portaat -koulutuspäivästä Seinäjoelta 4.2.2012.

 

Kauklahden kirjastonjohtaja Merja Peltola lähetti viestiä ja ottamiaan kuvia 22.11.11 luentoillasta: "Kiitos sinulle vielä kerran loistavasta illasta.  Ainutlaatuinen yleisö- ja muukin menestys tässä kirjastossa. 120 henkeä paikalla."

kirjasto_taynna.jpg kirjat_esilla.jpg

 

Sain palautteen Opetushallituksen Aggression portaat -koulutuspäivästä 14.11.2011: "Koulutushan onnistui aivan loistavasti – runsaat kiitokset vielä!  Listassa samantyyppiset kommentit ovat vain yhteen kertaan – lähes jokaisessa tämän kurssin palautteessa toistuivat sanat ”loistava, huippuhyvä, erinomainen….”  Eräs kurssilainen totesikin: ”Koulutuspäivä oli täydellinen!” Vastausprosenttikin on todella korkea, 87%!  Kerttu Mäkelä, Koulutussuunnittelija, Opetushallitus

 

Palautetta 28.9.11 luennosta SYDÄMEN POHJASTA TULEVA KIITOS
"LAPSEN JA NUOREN ITSETUNNON TUKEMINEN" KOULUTUKSESTA TÄNÄÄN SAVONLINNASSA. EN OLE KOSKAAN OLLUT NOIN MAHTAVASSA KOULUTUKSESSA. OLISIN KUUNNELLUT KOKO PÄIVÄN. TOIVON, ETTÄ SE POIKII PALJON HYVIÄ KOHTAAMISIA KAIKILLE AMMATTILAISILLE, JOTKA OSALLISTUIVAT TILAISUUTEEN.
KAIKKEA HYVÄÄ, RUNSASTA SIUNAUSTA TULEVIIN PÄIVIIN!
Terv. R (perushoitaja/lastenohjaaja)

 

Palaute Naistentaudit ja seksuaalisuus '11 seminaarissa pitämästäni ammattilaisille suunnatusta luennosta. Luennon aihe oli Lapsen ja nuoren portaittainen seksuaalinen kehitys.

Palaute Kopsy-hanke alakouluikäisten Aggressio ja itsetunto -luennoista 12.4.2011, Kemi

Tarmo Virtasen blogi luennostani Lahdessa (25.11.2010) Turvallisesti tunteiden kanssa.

Palaute Opetushallitus Aggression portaat -luennosta 21.4.2009, Helsinki

Palaute  Mattliden Nuoruus kutsuu, mutta kouluakin tarvitaan -luennosta13.12.2006, Espoo.

 

pori_steiner_2010.jpg

Vanhempainilta 25.5.2008 Porin Steinerkoululla

Palaute luennosta Miten tuen lapsen ja nuoren itsetuntoa MLL:n Tukioppilasohjaajapäivästä 29.10.04.