Palaute 3.12.12 Hämeenlinnan luennosta Hyvän mielenterveyden lautasmalli (20.11.2012):

Aihe: Palaute luennosta

Tervehdys! Luentoon liittyvän aineiston matkassa oli palautetoive.
Pidin luentoa monesta kohtaa vallan erinomaisena. Satuin istumaan kolmannen kerroksen parvella enkä sieltä viitsinyt puheenvuoroa pyytää, mutta mieleni teki kuulijoille sanoa, että kuunnelkaa tarkkaan ja koettakaa vielä ymmärtää kuulemanne. Raisan luennolla käyttämät esimerkit olivat monista kohtaa kuin suoraan lainauksia oman työmaani (erityistason päihdekuntoutus) asiakkaiden kertomuksista siitä, mikä on heitä ajanut huumeiden ja muiden addiktioiden pariin.
Kääntäen ajatellen, jos luennolla esiin tulleita asioita oikeasti pystyttäisiin huomioimaan vanhempia tukiessa, vanhemmuudessa, koulussa, päiväkodissa ja vieläpä lastensuojelussa niin uskoisin meillä olevan merkittävästi vähemmän päihderiippuvaisia, joiden kertoman perusteella juuret monesti löytyvät laiminlyödystä tunne-elämästä ja sitä seuranneesta itsetunnon vajauksesta.
Ja jottei palaute menisi pelkäksi ylistykseksi niin itselleni tuli luennon lopussa hivenen kaupallinen olo, kun niin moneen kertaan toit esiin mahdollisuuden hankkia ja tilata kirjoja aiheeseen liittyen (toki siihen voi vaikuttaa sekin, että tulin 3 kirjaa tilanneeksi jo ennen luentoa, koska olen ammattiani sivuavaa kirjallisuutta melko mittavasti keräillyt taustatyön helpottamiseksi.)
Ystävällisin terveisin Marko Rantanen, Hämeen päihdehuollon kuntayhtymä / Mainiemen kuntoutumiskeskus.

Ylläolevan johdosta allaoleva:

Mietteitä  3.12.12 kirjoista tiedottamisesta luennoillani...

vauvakirjat_uusikuva.jpg