Tärkeitä näkökulmia vanhemmuuteen. Käytännön opas kaiken ikäisten lasten ja nuorteitsetunto_kansi.jpgn kanssa toimivien aikuisten peruslukemistoksi.

Raisa Cacciatore, Erja Korteniemi-Poikela, Maarit Huovinen:

Miten tuen lapsen ja nuoren itsetuntoa? (WSOY 2008)

Miten itsetunto vaikuttaa ja mistä se rakentuu? Miten tarjota tukea niin viisaasti, että vältytään vääriltä valinnoilta? Kuinka kasvattaa vahvoja vuosirenkaita lapsen ja nuoren itsetunnon runkoon?  

Lapsen ja nuoren itsetunto rakentuu päivittäin arjen pienissä kohtaamisissa, pohdinnoissa ja muussa vuorovaikutuksessa. Vahvan itsetunnon ja positiivisen minäkuvan muodostumiseen voi ja kannattaa vaikuttaa. Se tarkoittaa rakentavaa kasvuympäristöä ja asiallisia tekoja. Suurin osa vanhemmista toimiikin juuri näin, mutta perusasiat toisinaan hukkuvat paineiden ja kiireen alle.

Siksi on hyvä pysähtyä joskus itsetunnon rakennusaineiden äärelle miettimään, mitä juuri minä voisin tehdä lapsen hyväksi hänen elämäänsä kannattelevana turvallisena aikuisena tai vanhempana. Kirja on suunnattu etenkin vanhemmille.

Kirjan sisältö rakentui lukuisista pyydetyistä vanhempainilloista, joissa keskustelin vanhempien kanssa lapsen ja nuoren itsetunnon tukemisesta. Siellä toivottiin käytännön esimerkkejä ja neuvoja arkeen, jokapäiväiseen lastenkasvatukseen. Näitä löydät kirjasta runsaasti!

maarit.jpg

 

Lääketieteen toimittaja Maarit Huovinen on vapaa kirjoittaja ja tietokirjailija, joka on toimittanut tai kirjoittanut noin 60 kirjaa. Suomen Tietokirjailijat ry myönsi Huoviselle syksyllä 2010 Tietokirjailijapalkinnon.

 

 

 

 

Osta kirja.

Lue artikkeli Koulutus elämään säätiön sivulta: Vastuu lapsista ja nuorista on yhteinen.

Lue kirja-arvostelu Marielkan lukupäiväkirjasta

Lue Pari & Perhelehdestä (Väestöliitto 4/2009) Paula Alkion artikkeli Itsetunto suojaa lasta (s.4-5).

Lasten ja nuorten kasvatuksessa teot ratkaisevat. Rakkaus on hyvä asia, mutta se ei yksin riitä. Kasvatukseen tarvitaan vastuullisia, toisen itsetuntoa kunnioittavia, tietoisesti tehtyjä tekoja. Lue SARA-lehden blogini Rakkaus ei riitä.