Miten tukea pikkupoikaa, murrosikäistä ja nuorta miestä? Usein ratkaisut ovat yksinkertaisia, kun ne oivaltaa - kirja auttaa juuri siinä.pelpo_kansi.jpg

Raisa Cacciatore, Samuli Koiso-Kanttila:

Pelastakaa pojat (Minerva 2008)        

Pojat tarvitsevat heitä kuuntelevia ja ymmärtäviä aikuisia ja tukea. Kirja pohtii poikana kasvamisen erityispiirteitä ja antaa käytännön ohjeita siitä, miten poikien hyvinvointia, itsetuntoa ja minäkuvaa voi parhaiten tukea lapsuuden ja nuoruuden herkkinä vuosina. Kirjan lähtökohtana on, että pojat ja tytöt ovat usein erilaisia ja käyttäytyvät erilailla.

Pojat rikkovat sääntöjä ja totuttuja tapoja ja haastavat ympäristöään usein voimakkaammin kuin tytöt.  Poikien reaktiotapa on osin biologisesti määräytynyttä.

Vanhempien ja kasvattajien on hyvä pysähtyä miettimään poikien tunteiden hallintataitoja ja niiden tukemista. Kirjassa painotetaan erityisesti isien ja muiden lähiympäristön miesten tärkeyttä pojan kasvulle. Esiin nostetaan myös miehen maailman kipeitä ongelmia kuten myönteisten mallien puute ja syrjäytymisriski.

Kirja sisältää paljon hauskoja esimerkkejä. Kaikkiin pojan ikävaiheisiin neuvoja siitä, miten poikaa voi parhaiten kannustaa ja tukea.

UUTTA: Nyt kätevänä pokkarina 2011.

samuli.jpg

Samuli Koiso-Kanttila toimii Miehen Aika -toiminnassa Väestöliitossa. Hänen aikaisempaa tuontantoa on Korkkari, jokamiehen jännityslukemisto (2004).

 

 

 

 

 

 

Osta kirja.

Lue Sanna Kangasniemen kolumni Apua, se on poika! Vauva 9/2012

Lue Janne Villan arvio Pelastakaa edes pojat!

Lue Janne Viljamaan arvostelu (Opettaja lehti 21.11.2008) Kunnon mieheksi.

Lue Erpo Pakkalan kirja-arvio (Medi-uutiset 24.4.2009) Millainen mies minä olen?

Lue Kati Jansa-Tapion kirja-arvostelu (Villi-lehti 1/2009) s. 21.Kirjassa viehättää sen raikas ote, joka välttää lattean tasa-arvokeskustelun vaarat. Nyt puhutaan nimenomaan pojista. Lähtökohtana on sukupuolten erilaisten tarpeiden ja käyttäytymisen erojen tunnustaminen. Vaikka erot tunnustetaan, niiden asettamista arvojärjestykseen vältetään. Kaiken aikaa kunnioitetaan yksilöä, poikaa ja tyttöä, naista ja miestä, vaikka yleistyksiä onkin tehtävä. Erinomaisen suositeltava kirja kaikille kasvattajille ja vanhemmille.”

Lue Ritva Kolehmaisen kirja-arvio Jyty-lehdessä Poikien parhaaksi: ”Poikia täytyy opettaa suojelemaan itseään, kun edessä on vaihe, jolloin herkästi verrataan itseä muihin. Porno ei saa olla poikien seksuaalikasvattaja, kirjoittajat tähdentävät. Pelastakaa pojat! kuuluu jokaisen isän käsikirjastoon.  

Kirja viroksi: Päästke poisid! Varrak, 2009 http://www.varrak.ee/product/6445/