ystävyys on ykkönen 6-12-vuotiaille

Katso myös teksti: "Miksi kirja Ystävyys on ykkönen?"

Lasten kommentteja kirjasta:

”Kirja on aivan hirveän hyvä! Se loppui liian pian, olisin halunnut jatkaa lukemista. Loppu oli aivan mahtava!” Petra Teittinen, 10v

”Jes, mitä sankareita! Se Begikin oli sankari, vaikka sitä oli kiusattu. Ei mitään tyhmää.” Leevi Laakso, 8v

”Se kohta ei kai ihminenkään voi niin pöljä olla, että ei näe ystävää hädässä on erityisen hyvä kohta. Mössyn haku oli hyvä luku. Surullista kun Begi joutui nälkäkuurille. KIITOS TÄSTÄ KIRJASTA, EI TARINA VOI OLLA KOKONAAN ILOINENKAAN. TERVEISIN Raakel Ainali”, 8v

”Se, kun Jantunen syöksy tulta ja jylisi ja Milli luuli sitä lohikäärmeeksi oli hyvä kohta. Sylvi kuuli ääniä yöllä oli myös hyvä luku. Surullista oli, kun Begi kaapattiin ja se joutui häkkiin. KIITOS KUN TEITTE SEN KIRJAN TOIVOO Arvi Ainali”, 6v

”Tosi hyvä. Vähän vaikeita sanoja mutta ymmärsin, mitä tarkoitettiin niissä tarinoissa.” Casper Råmark,10v

”Ei mennyt liian hitaasti. Välillä en pysynyt mukana, mutta tajusin kuitenkin.” Cristian Råmark, 9v

Ystävyys on ykkönen – Iloisten koiraveijareiden Dinan ja Polon seikkailut, Pegiä unohtamatta.

Kirja noin 6-12-vuotiaille lapsille ja varhaisnuorille. Jännitystä ja seikkailuja. Asiaa ystävyydestä. Arvokasvatusta.

Huikean vauhdikas, sydämellinen ja jännittävä kirja alakouluikäisille. Pääosissa seikkailevat Aurinkolaakson koirakaverukset.Dina ja Polo ovat aurinkoisia, ruokaa ja ihmisiä rakastavia reippaita labradorinnoutajia. Ne nauttivat elämästä ja rakastavat seikkailuja. Ne asuvat ystävineen DogVillessa ja kuten arvata saattaa touhukkaille ja uteliaille koirille aina sattuu ja tapahtuu - niin tosielämässä kuin kirjassakin. Dina ja Polo ovat heikompien puolella ja arvostavat ystävyyttään ylitse kaiken.

Tässä kirjassa koirakaverukset tutustuvat uuteen ystävään Begiin. Jaloistaan nopea monirotuinen koira on laiha ja epävarma, ja sillä on mukanaan omituinen aarre, Mössy. Muuta ystävää sillä ei ole. Begi synkkien metsien kasvatti ja kokenut kovia. Begillä riittääkin tarinoita kerrottavaksi! Koirat ystävystyvät ja kokevat yhdessä monta seikkailua. Etenkin Kallion jengi ja salakuljettaja Jantunen aiheuttavat koirille huikean jännittäviä ja kiperiä tilanteita.

Myös vauhdikas Milli ja pullea Nilla ottavat osaa niin Mössyn kuin kettuterrieri Kertunkin pelastusyrityksiin.

Kirjan mukaansatempaavassa ja sydämellisen liikuttavassa tarinassa lapsilukija pystyy kokemaan näiden ihanien ja inhimillisten eläinystävien kautta omia tunteitaan. Lapsi voi löytää itse tai yhdessä aikuisen kanssa aidon ystävyyden merkityksen ja ilon. Ystävyys on todella ykkönen!

Asiaa arvoista

Kirjassa asetutaan elämän tärkeiden perusarvojen äärelle, ja niistä voi myös keskustella syvemmin lapsen kanssa. Ilman arvopohjaa elämä on pinnallista ja tulevaisuus tuntuu helposti merkityksettömältä. Arvot antavat toiminnalle suunnan ja elämälle mielen, niin lapsella kuin aikuisellakin. Dinan ja Polon seikkailuissa nämä perusarvot punoutuvat lapsilukijaa kiehtovan tarinan lomaan.

Opettaja -lehden 7/2012 arvio kirjasta. "Kirjalle on varmasti tarvetta niin kotona kuin varhaiskasvatuksessakin. Cacciatoren teos on täsmätuote lapsen ihmissuhteiden käsittelyyn."

Steiner Kasvatus -lehden 2/2012 arvio kirjasta / Timo Jantunen: "Lapselle annetaan kirjassa tunteita tunnistettaviksi ja niitä nimetään kuitenkaan häiritsevästi opettamatta. Lapsi voi heijastaa koirien tuntoja omaan elämäänsä, omiin kokemuksiinsa ja käsitellä niitä." "Hyvä kertomus. Tarina ei selittele ja erittele, vaan antaa juonensa kautta hyvän voittaa ja pahan saada palkkansa, kuten sadussa ainakin."

Julkistaminen 22.9.2011. Miksi kirja Ystävyys on ykkönen?

Kalliolaisen blogi julkistamistilaisuudesta. "Omasta 12-vuotispäivästäni on aikaa ja 6-vuotispäivästäni vielä pitempi aika. Vietin kuitenkin mukavan hetken koirakaverusten seikkailuista lukiessani. Jokaisessa meissä asuu ikuinen sisäinen lapsi, haluaa sen sitten myöntää tai ei. Kirja sopii ehdottomasti myös aikuiselle lukijalle!"

Opuscolon uteliaisuutta. "Kuvakirjasuosikkini: Raisa Cacciatore ja Helena Häkkinen: Ystävyys on ykkönen. Koirakaverukset tapaavat monirotuisen koiran. Kiinnostavaa nähdä, miten aivan mahtavia kasvatuspsykologisia kirjoja kirjoittava Cacciatore taipuu eri genreen. Aihe on ikuisesti ajankohtainen."

Keskisuomalaisen artikkeli 13.10.2011, toimittaja Milka Hellsten.

Ystävyyden pelisäännöt lapsille.

raisahelena.jpg

Raisa ja Helena Häkkinen kesällä 2011

Katsele ja kuuntele Raisan ja Helenan keskustelu kirjan synnystä.

Palaute tänään Ystävyys on ykkönen -kirjan iltasatuna lukeneelta, juuri 6v täyttäneen pojan äidiltä:

Hei Raisa! Luimme kirjan loppuun ja oli oikein hyvä! Mielenkiintoinen, opettavainen ja mukaansatempaava. Jopa meidän pian nelivuotias tyttö kuunteli tarkasti. Keskustelimme ystävyydestä ja sen pelisäännöistä ja uskon, että Roope jäi todella miettimään näitä asioita. Ja puhuimme myös siitä, miten hänen tulee toimia, jos joku käyttäytyy kurjasti häntä kohtaan.Suosittelin kirjaa myös ystävälleni, joka on päiväkodin johtaja ja hän sanoi, että hankkivat sen myös päiväkotiin ja lukevat isommille lapsille. Ystävällisin terveisin, Tita