PALKINNOT

Vuonna 2003 Suomen Tietokirjailijat ry: myönsi Tietopöllö palkinnon. Palkinto myönnetään tietokirjailijalle, joka on julkaissut pitkään ja ansiokkaasti lapsille ja nuorille tarkoitettuja tietoteoksia. Palkinto tuli erityisesti teoksen Legopalikoista leopardikalsareihin pohjalta.

Kuva: Tietopöllöpalkinto-tilaisuus 3.10.2003. Kuvassa Pentti Arajärvi, Laura, Raisa ja Roberto Cacciatore.

Myös kutsu Presidentinlinnaan itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle vuonna 2003 oli tunnustus hyvin tehdystä työstä, Tasavallan presidentin sanoin.

Kuva: Linnan juhlien vastaanotolla 6.12.2003 Raisa ja Petri Heimonen kättelevät tohtori Pentti Arajärveä ja tasavallan presidentti Tarja Halosta.

Vuonna 2005 sain WSOY:n kirjallisuussäätiön palkinnon, yhdessä mm. kirjailija Jari Tervon kanssa.
2005 työryhmällämme Erja Korteniemi-Poikela, Maarit Huovinen (nykyinen Tyrkkö), Pia Brandt, oli Tieto-Finlandia palkintoehdokkuus kirjasta Hei Beibi, mä oon tulta. Se on historian ensimmäinen kerta, kun seksuaalisuuteen liittyvä tietokirja on ollut Tieto-Finlandian ehdokkaana.
Tasavallan Presidentti myönsi itsenäisyyspäivänä 2005 Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkin.

Kuva: Väestöliiton toimitusjohtaja Helena Hiila luovutti juhlallisesti Suomen Valkoisen Ruusun Ritarimerkin.

Folkhälsanin hopeisen ansiomerkin pitkästä palvelusta sain vuonna 2006. Olen ollut Folkhälsanin nuorisopoliklinikalla vetämässä nuorisogynekologista ja seksuaaliterveysvastaanottoa vuosina 1990-2011, yhdessä Susanne Ingman-Fribergin ja Caroline Lindholmin (nyk. Person) kanssa.
Terveyden edistämiskeskus palkitsi vuonna 2008 Terveyden pylväällä. Vuoden parhaaksi terveysaineistoksi valittiin tällöin EU:n Daphne-hankkeena Väestöliiton ja Opetushallituksen kanssa yhteistyössä kirjoittamani teos Aggression portaat.

Lääketieteen toimittajat myönsivät Hyvän tiedon Omenan vuonna 2009. Palkinto annettiin innostavasta ja asiantuntevasta yhteistyöstä lääketieteen toimittajien kanssa. Palkintona Riitta Nelimarkan taulu.

Vuonna 2010 Suomen koulu-, nuoriso - ja opiskeluterveydenhuollon yhdistyksen palkinto Vuoden kouluterveysteko, perusteena lasten ja nuorten seksuaaliterveyden edistäminen.

Vuonna 2010 Tapaseura ry:n teemana ”Rakkautta ja rajoja” nimesi minut Vuoden käyttäytyjäksi.

Suomen Kulttuurirahasto myönsi elämäntyöpalkinnon merkittävästä kulttuuriteosta vuonna 2011: sanavalmiille kasvattajalle, lasten ja nuorten rohkealle puolustajalle. Professori Pirjo Ståhlen juhlapuhe oli todella upea.

Kuva: Suomen Kulttuurirahastn palkintotilaisuudessa 27.2.2011 professori Pirjo Ståhle on juuri luovuttanut kunniakirjan ja ruusun.

Vuonna 2011 saapui toisen kerran riemastuttava kutsu Presidentinlinnaan itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle. Juhlistamassa mieheni Petri Heimonen sekä toimitusjohtaja Helena Hiila-O'Brien miehensä Jim O'Brienin kera.

Olen Vuoden 2012 Ajattelija. Ajattelun viikon missiona on lisätä Suomessa ajattelun arvostusta. Osana ohjelmaa Elinkeinoelämän valtuuskunta ja Turun Luostarivuoren lukiolaiset valitsivat kumpikin 10 suomalaista ajattelijaa, jotka ovat aktiivisella ajattelullaan tuoneet olemassa olevaan jotain uutta, antaneet ajattelemisen aihetta tai muuttaneet asioita parempaan. Valitsemisperuste: "Raisa Cacciatore on puhunut erityisesti lasten ja nuorten mielenterveystyön puolesta. Cacciatore on myös osallistunut kansalaiskeskusteluun koskien väestörakenteen muutosta."

Osana ensimmäistä Ajattelun Viikkoa 2012 Suomen accenturelaiset äänestivät minut omaksi vuoden ajattelijaksi. Yhtiö lahjoitti palkinnoksi 10 000 euron edestä omaa osaamistaan. Työpanos päätettiin suunnata VäestöliitollePerhe ja työ -projektin käyttöön kevään 2013 aikana.
Suomen Tietokirjailijat ry myönsi 2016 elämäntyöstäni Wareliuspalkinnon. "Raisa Cacciatore on monipuolinen ja aktiivinen kasvatuksen asiantuntija ja luotettavan tiedon jakaja sirpaloituvan tiedonvälityksen maailmassa. Cacciatorea kuunnellessa niin rakentavan riitelyn keinot, ystävyyden pelisäännöt kuin arvokasvatuksen periaatteetkin ovat helppoja omaksua." Perustelut täällä.

Kuva: Suomen Tietokirjailijoiden Wareliuspalkinnot 2016 Sastamalassa Vanhan kirjallisuuden päivillä 1.7.2016 oppikirjailija Jukka Mäkiselle ja minulle.

Sain vuonna 2017 Suomen valtiolta erittäin merkittävän Tiedonjulkistamisen Valtionpalkinnon laajasta ja merkittävästä elämäntyöstäni. Perustelut löytyvät täältä.
Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon elämäntyöstä vastaanottivat Laura ja Roberto Cacciatore. Olin sattumien summana juuri silloin kauan unelmoidulla ja suunnittellulla häämatkalla mieheni Petri Heimosen kanssa.