beibi_kansi.jpgKattava tietopaketti nuorelle murrosiästä, seurustelusta ja seksistä

P Brandt, E Korteniemi-Poikela, R Cacciatore, M Huovinen: 

Hei beibi mä oon tulta! (uusi, tarkistettu painos 2008, WSOY)

Perusopas 11-18-vuotiaille tytöille ja pojille murrosiästä, seurustelusta ja seksistä. Asiatietoa ja kokonaisvaltainen tuki murrosikäiselle hauskassa muodossa. Sisältää kaiken sen tiedon, mitä tytöt ja pojat osaavat kysyä ja paljon sen yli – hyvää luettavaa myös nuorten vanhemmille.

Sopii jo alakoulun viimeisille luokille ja koko yläkoulun ajalle. Kirjoittajat ovat Väestöliiton Nuorten Avoimien Ovien asiantuntijoita.

 Kirja oli ainoana seksuaalikasvatuskirjana koskaan Tietofinlandia-palkintoehdokas vuonna 2005. Tällöin valintalautakunnan pj Fred Karlsson sanoi:tietofinlandia.jpg

”Hei beibi, mä oon tulta on suorasukaista seksuaalivalistusta nuorille. Tätä tietoa kaivataan aina yhtä kiihkeästi, etenkin kun se tarjotaan nuorten ehdoilla kirjan nuortenlehtimäistä ulkoasua, kuvitusta ja kirjoitustapaa myöten. Monet seksuaalisuuteen liitetyt tabut ylitetään mukavasti, ja myönteinen huumori helpottaa vaikeaksi koetun aiheen käsittelyä. Kirjan työryhmään kuuluneet Väestöliiton seksuaaliterveysklinikan asiantuntijat ja lääketieteen toimittajat eivät silti tingi piiruakaan asiasisällöstä. Faktat ovat kohdallaan. Tämän hauskan seksioppaan toivoisi kuluvan myös aikuisten käsissä, sillä sen avulla on helppo rakentaa itselleen myönteistä seksuaalista minäkuvaa.”

Tietofinlandian jakotilaisuus 27.11.2005. Silloin palkintoehdokkuus Beibille. Kuvassa Erja Korteniemi-Poikela, Maarit Huovinen ja Pia Brandt

Osta kirja.

Lue Katri Kalliopään arvio (HS 21.2.2005) Seksikirja, jonka äiti antaa mielellään tyttärelleen.

Viroksi Nii kuum on tunne! Noorte oma seksiraamat. Menu, 2010